sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Kakkuja

Tein omiin valmistujaisiini pari voileipäkakkua (kala ja kinkku) ja tietysti perinteisen täytekakunkin. Voileipäkakkuja en ollutkaan aiemmin tehnyt, joten niiden täyttäminen ja koristelu hieman jännitti... Ja tietty sekin, että tuleeko niistä minkään makusia. Ilmeisesti ne kuitenkin onnistu ihan hyvin.. Ainakin vierailta tuli paljon kehuja. Täytekakun koristelin perinteisesti ja yksinkertaisesti, sillä aattelin säästellä vähän juhla-aamuna hermojani ja aikaa, kun voileipäkakutkin piti päällystää ja koristella myös aamulla. Siltikään en kerinny itseäni laittamaan juurikaan juhlakuntoon ennen ensimmäisiä vieraita, mutta tällaiset kakut sain kuitenkin aikaseks. :) Ja juhlat oli erittäin mukavat!


KALAVOILEIPÄKAKKU

 

Koristeet:
- Kylmäsavulohesta tehdyt ruusut (jotka jäi vähän onnettomiksi ”tötsöiksi”)
- Tilliä
- Herneversoja
- Puolikkaita kurkkusiivuja

Päällyste:
- Yrtti-tuorejuustoa
- Maustamatonta tuorejuustoa
- Tilkka ruokakermaa tuorejuustojen notkistamiseen

Täyte 1:
- Ruodotonta savulohta
- Tilliä
- Ranskankermaa
- Sitruunamehua

Täyte 2:
- Raejuustoa
- Kananmunaa
- Voita
- Ruohosipulia ja persiljaa


KINKKUVOILEIPÄKAKKU

 
Koristeet:

- Tomaattiruusuja
- Kinkkurullia
- Persiljaa
- Puolikkaita kirsikkatomaatteja
- Puolikkaita kurkkusiivuja
- Juustoraastetta

Päällyste:
- Sama kuin kalakakussakin

Täyte 1:
- Savukinkkua
- Punainen paprika
- Ranskankermaa
- Tomaattisosetta

Täyte 2:
- Maustamatonta tuorejuustoa
- Suolakurkku

Täyte 3:
- Raejuustoa
- Kananmunaa
- Voita
- Ruohosipulia ja persiljaa

TÄYTEKAKKU


Kakku on tehty hirveellä kiireellä, joten siksi vähän hutastu lopputulos.

Koristeet:
- Marsipaaniruusut (ostettu valmiina)
- Vaaleanpunaisia palloströsseleitä
- Pursotettua kermavaahtoa, johon on lisätty maitorahkaa. (Lisään aina kermavaahtoon myös maitorahkaa, jolloin kermavaahdosta tulee ”kestävämpää” eikä maistu niin makealta).

Täyte:
- Mansikkasosetta
- Kotimaisia vadelmia
- Kermavaahtoa (sis. maitorahkaa)

Pohja:
- Gluteeniton (perunajauhoja, gluteenitonta jauhoseosta, kananmunia, sokeria ja leivinjauhetta).


TARJOILUPÖYTÄ


Tarjolla oli yllämainittujen kakkujen lisäksi myös gluteeniton kinkkuvoileipäkakku (takana oikealla), gluteeniton ja ”tavallinen” feta-parsakaalipiirakkaa, kuivakakkua, äitin leipoma pullakranssi ja keksejä. Nams! :)

2 kommenttia:

  1. Namskis kuinka herkullisen näköisiä voileipäkakkuja :) Ihania koruja olit myös tuolla alemmassa postauksessa esitellyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Mukava kuulla, että tykkäsit :)

      Poista