maanantai 14. tammikuuta 2013

Sytykeruusuohje

Tänä talvena on tullut askarreltua sytykeruusuja enemmänkin. Töissä tehtiin näitä joulumyyjäisiin, kaverin kanssa pukin konttiin ja äitin kanssa ihan arkikäyttöön :)

Ruusut on tehty keltasista ja vihreistä kananmunakennoista. Tavallisista harmaista kennoista on hieman helpompi tehdä, joten niillä on hyvä aloittaa ruusujen teko. 

Ruusut:
1. Revi kananmunakennosta kansi irti. Revi kannesta pituussuunnassa ohuita suikaleita.
2. Revi "kennopuolelta" kennot irralleen kupeiksi.
3. Pyöritä kannesta revityt suikaleet rullaksi ja laita rullat kuppeihin. Lisää rullatun suikaleen ympärille lisäksi pieniä paloja kennosta, niin että sisältö pysyy kupissa eikä tipahda vaikka ruusun kääntäisi nurinpäin.

Sulata kattilassa steariinia (vanhat kynttilän pätkät sopii erittäin hyvin). Kattilan pohjalle voi laittaa muutaman sentin vettä, jolloin ruusut on helpompi dipata eikä steariinia tarvitse niin paljoa.
HUOM! Pidä kattilan kantta koko ajan lähettyvillä, syttymisvaara. 
 Dippaa ruusut sulaneessa steariinissa pohja ylöspäin, näin ylimääräinen vesi/steariini valuu ruususta pois. Tässä käytän dippaamiseen tavallisia pihtejä (kovettunut steariini irtoaa aika helposti pihdeistä). Ruusut kannattaa dipata 2-3 kertaa.

Valmiita sytykeruusuja. Nämä dipattu 3 kertaa.

Kattilaan jääneen ylimääräisen steariinin kannattaa antaa kovettua kattilassa. Näin vesi jää pohjalle ja päälle kovettuneen steariinin voi käyttää uudelleen seuraavalla kerralla.

Sytykeruusujen teko on yllättävän terapeuttista ja onnistuu myös miehiltä! ;) 
Suosittelen kokeilemaan, mikäli et ole vielä kokeillut!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti