maanantai 1. huhtikuuta 2013

Vinyylikello

Uusin aluevaltaukseni kierrätysaskartelussa; vinyylikello!

Vaikka kierrätysaskartelu onkin minulle vielä hieman vieraampi ja uusi alue, on se jo hyvin lyhyessä ajassa osoittanut rajattomia mahdollisuuksia! Vinyylikulhoja, kirjalaukkuja, cd-ruukkuja, kravattikoruja ja tuhannesti kaikkea mitä vain voi keksiä. Parasta on löytää käytöstä poistuneelle tavaralle uusi käyttötarkoitus, uusi elämä eikä käytettävissä olevan materiaalin lopumistakaan tarvitse ainakaan ihan hetkeen murehtia. Käyttökelpoista ns. tuunattavaa tavaraa heitetään paljon pois.. Ja kirpparilta tekee löytöjä, nämäkin vinyylit vain 1€/kpl (halvemmallakin olen joskus löytänyt).

Yllätyin kuinka helppoa kellon tekeminen olikaan. Olin luonut päähäni mielikuvan kellon tekemisestä sellaiseksi, jossa myös koneisto pitää rakentaa itse "seuraavaksi laita sininen piuha laattaan A". Onneksi olin väärässä ja kellokoneistoja sai valmiiksi kasattuna; lisää vain viisarit ja patterit. Sopi minulle! :)

Ihan ongelmitta en kuitenkaan koko kellon tekemisestä selvinnyt.. Päänvaivaa aiheutti se kuinka saisin numerot oikeille kohille tasaisin välein kiertämään kelloa. Pari konsultointipuhelua ja matemaattista kaavaa ja uskon, että numerot ovat nyt kohillaan! (Painitko saman ongelman kanssa? Tässä kaava, jolla laskin numeroiden etäisyyden toisistaan: Ympyrän halkaisija (siltä kohdalta mihin haluat numerot) x 3,14 / 12= numeroiden etäisyys toisistaan).

Vinyylin keskustaan leikkasin vihertävän paperin, jossa nuotti- ja kukkakuvioita. Numerot leikattu Big Shot-leikkurilla (fonttia en nyt muista). Kellokoneisto ja viisarit Junghansin.



Lähikuva keskustan paperista




Alla vielä hahmotelmaa seuraavasta kelloprojekstista.. Valmista versiota odotellessa kannattaa käydä tutustumassa ko. bändiin: www.mindmirror.info. Suosittelen! :)



1 kommentti:

  1. Aivan upeita !!! Yllättäen tarvitsitkin iskän apua askartelussa :)

    VastaaPoista