sunnuntai 2. elokuuta 2015

Löytöjä autiotalosta

Täällä taas! Edellisestä postauksestani onkin ehtinyt kulumaan jo tovi aikaa ja sen jälkeen onkin tapahtunut paljon juttuja, joiden takia pääosin tämän päivittäminenkin on jäänyt. Vaikka täällä onkin viime kuukausina ollut hiljaisempaa, käsillä tekeminen on ollut suuressa osassa vapaa-aikaani. Muutimme huhtikuun lopussa omaan paritalon puolikkaaseen, joka on tarjonnut uudenlaisia "askarteluprojekteja". Asumisen uudessa kodissa aloitimme pienellä pintaremontilla, jonka aikana tapetointi- ja maalaushommat tulivat tutuiksi. Uusi kotimme on myös edellisiä isompi ja avarampi, joten uusille huonekaluille on ollut tarvetta. Haluan kuitenkin viimeiseen asti välttää uuden ostamista ja kesä onkin mennyt pihatöiden ohessa vanhojen huonekalujen uusimiseen...mistä pääsemmekin tämän postauksen aiheeseen. :)

Kävin pari viikkoa sitten autiotalossa, jossa oli vielä joitakin vanhoja huonekaluja tallella. Tykkään vanhoista huonekaluista ja ajatuksesta, että niille voi tarjota uuden elämän sekä tietenkin niiden kunnostamisesta. Mukaani lähtikin vanha puulaatikko, josta puuttui osa pohjasta ja vanha penkki, jonka maalipinta oli lähellä tämän hetkistä lempisisustusväriäni.

Muistin ottaa "ennen"-kuvan vasta, kun olin maalannut puolet kannesta. Siksi kuvasta puuttuu kansi vaikka sellainen siinä alunperinkin oli. Aluksi tarkoitukseni oli säilyttää laatikko alkuperäisessä "värissä", mutta laatikko oli osin täysin mustunut, joten päädyin maalaamaan sen peittävän valkoisella.

Ennen maalausta pesin laatikon homepesulla ja naulasin kaikki laudat uudelleen (vanhat naulat olivat aika ruostuneita). Laatikko on maalattu aitamaalilla, koska laatikko löysi paikkansa terassipöytänä ja ajattelin aitamaalin vähän suojaavan laatikkoa säältä vaikka se katoksen alla onkin. Vielä pitäisi löytää jokin vanha nahkavyö tms., jolla saisin tehtyä alkuperäisiä saranoita kunnioittaen laatikkoon uudet nahkasaranat. Mietin myös pitäisikö maalipintaan vähän hioa rosoisuutta vai jättäiskö sen tuollaiseksi siistiksi..?


Toinen löytöni oli vanha penkki. Kuva on otettu vasta homepesun jälkeen, jossa penkin päälliosan pinnasta irtosi harmittavan paljon maalia. Ensimmäinen suunnitelmani oli tehdä penkille vain homepesu ja pinnan lakkaaminen kirkkaalla lakalla, mutta maalin kadotessa päätinkin maalata päälliosan valkoisella kalustemaalilla.

Valkoinen maali mielestäni sopi penkkiin, mutta tasainen maalauspinta näytti jotenkin liian siistiltä. Niinpä..

...Otin teräsharjan käteen ja harjasin pinnasta mieleisemmän. :) Tuolin jalkoihin jäi alkuperäinen maalipinta kaikkine kulumineen ja halkeamineen, mutta lakkasin vanhan maalipinnan kirkkaalla kalustelakalla. Saman käsittelyn sai vielä penkin päälliosa teräsharjakäsittelyn jälkeen.


Penkki ja puulaatikko saavat nyt uuden elämän uudessa kodissani <3

(Loppuun vielä.. Minulla oli siis lupa ottaa ko. tavarat autiotalosta :)).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti