perjantai 7. elokuuta 2015

Rahi autonrenkaasta

Yksi "ikuisuusprojekteistani" valmistui tänä kesänä. Ihana-askartelulehdessä 3/2013 oli autonrengasrahin ohje, jota halusin kokeilla. Projekti alkoi tarvikkeiden hankkimisella. Tarvitsin autonrenkaan, siihen sopivan pyöreän vanerilevyn ja tumman ruskeaa sisalköyttä (12mm). Yllättäen näistä tarvikkeista sisalköysi osoittautui kaikkein vaikeimmaksi löytää tai nimenomaan tuo 12mm, mutta sitäkin löytyi lopulta. Lisäksi renkaassa on käytetty sikafleksiä, ruuveja ja porakonetta.


Alla olevasta kuvasta näkee vähän huonosti, mutta ensimmäinen kierros meinasi nousta renkaan päälle, joten ruuvasin siihen muutaman ruuvin pitämään köyden paikollaan, kunnes sikaflex kuivuisi.


Ohjeen mukaan 20m köyttä olisi ollut riittävästi. Minun renkaassani (halkaisija n. 60cm) se ei riittänyt edes puoleen väliin, joten projekti jäi odottamaan, että löytäisin lisää samanlaista köyttä.


Kuva kannesta. Mittasin aluksi renkaan keskikohdan, josta aloin pyörittämään köyttä. Köyden alku- ja loppupäät on ruuvattu vaneriin kiinni. Myös edellisessä kuvassa köysi on ruuvattu päistä renkaaseen. Ruuvit upposivat hyvin köyden sisään, joten ruuvit eivät näy ollenkaan.

 Omat sormivoimani eivät riittäneet sikaflexin puristamiseen, joten jokaisessa vaiheessa mulla on ollut oma assari puristamassa liimaa, että saan laitettua köyden paikoilleen. Oikeastaan kahdestaan köyden liimaaminen sujui oikein jouhevasti. Kiitos apureille! :))


Tässä vaiheessa köyttä on mennyt 60m eli kolminkertaisesti siitä mitä alunperin ohjeessa mainittiin ja vieläkin jäi vajaaksi. Aluksi meinasin jättää sen noin, että rengasta olisi näkynyt vähän rahin pohjasta, mutta loppujen lopulta päätin käydä hakemassa köyttä vielä yhden rullan lisää (tässä vaiheessa ko. köyttä sai jo lähitavaratalosta eikä löytäminen ollut niin hankalaa).


Kesä 2015 ja reilu kahden vuoden projekti ajatuksesta totetukseen on päättynyt.. tai vielä pitäisi löytää rahille jokin paikka, mutta joka tapauksessa autonrengasrahini on valmis! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti