keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Betonihehkulamppuohje

 Muutama viikko sitten automatkalla sain yhtäkkiä idean betonihehkulampusta. Vähän aikaa pohdittuani miten ideani olisi mahdollista toteuttaa, päädyin Pinterestiin katsomaan löytyisikö sieltä vinkkiä toteutukseen. Ja löytyihän sieltä muutama kuva, mutta varsinaista ohjetta en löytänyt, joten lähdin toteuttamaan ideaani kokeilemalla. Alla ohje, miten minä tein omat betonihehkulamppuni.

Tarvikkeet: lamppuja, kalkkisementtilaasti/S30 ja koukkuja.
Aluksi leikkasin lampun pään auki, jolloin sain poistettua lampun sisältä kaiken ylimääräisen. 

Tein mehupurkista suppilon, jolla sain helposti ja siististi betonin lampun sisään. Lampun pakkaus toimi hyvänä telineenä, jotta lamppu pysyi pystyssä.

Sitten vielä tuin lamput suoraksi teipin avulla ja upotin betoniin koukut, joista lamput saa roikkumaan. Betonin kuivuttua hajoitin lasin betonin päältä, mutta jätin lamppuihin tuon metalliosan.

 
Valmiit lamput. Nämä onnistui kyllä paremmin kuin uskalsin toivoa. 
Vielä mietin, että maalaisinko lamput eri väreillä vai jättäisinkö ne vain noin. Hienothan ne on noinkin, mutta maalattuina ne olisivat pirteämmät.. Ehkä jatkan vielä pohdintaa :)

Nämä betonihehkulamput on muuten tehty halogeenilampuista,
koska hehkulamppuja ei enää myyty kaupoissa ;)


3 kommenttia:

  1. Hienoja ja kiva, että laitoit myös ohjeen :-)

    VastaaPoista
  2. Ihania! Mihin olet laittanut nämä koristeeksi? Tekisi mieli tehdä samanlaisia, mutta en yhtään tiedä mihin ne laittaisin :D

    VastaaPoista